Săptămâna Educaţiei Adulţilor la Casa Corpului Didactic “Spiru Haret” Iaşi

casa corp did iasi.jpgÎn cadrul Săptămânii Educaţiei Adulţilor, Casa Corpului Didactic Iaşi organizează o serie de activităţi menite să marcheze acest eveniment care a devenit o tradiţie. Joi, 17 noiembrie, se desfăşoară la Grupul Şcolar ,,V. M. Craiu’’ din Belceşti dezbaterea “Educaţia Interculturală – premisă pentru cetăţenie Europeană activă”, începând cu ora 11.00. Iniţiatorii activităţii sunt Dan Butnaru, Anca Dimitriu şi prof. Dragoş Rusu.

De asemenea, “Dimensiunea formării continue a profesorilor din învăţământul vocaţional special”, o diseminare a proiectului “Vocational Education of Teachers Working With Handicapped Children’’ are loc la CCD Iaşi, în ziua de 17 noiembrie, la ora 14.00, având ca lector pe prof. Lidia Andronache.

Din program face parte şi masa rotundă: Educaţia părinţilor, componentă esenţială a educaţiei pe tot parcursul vieţii – tematică desprinsă din proiectul Grundtvig Parteneriate pentru învăţare “Multiple Intelligences and Parents Education” (GRU-11-P-LP-273-IS), activitate care are loc vineri, 18 noiembrie, la ora 14.30 la Casa Corpului Didactic.

Ecourile activităţilor ieşene vor fi purtate de prof. Liliana Rujanu, care va participa la Bucureşti la Conferinţa Naţională a Agenţiei Naţionale pentru Programe în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale Bucureşti, conferinţă anuală de promovare a proiectelor finanţate prin programele LLP şi TIA cu titlul: “Verde, voluntariat, valorizare”. În cadrul acestei conferinţe vor fi prezentate materiale realizate în proiectele europene care s-au derulat în ultimii 8 ani la Casa Corpului Didactic Iaşi.

“Săptămâna Educaţiei Adulţilor marchează încă o dată nevoia noastra, a tuturor, de a învăţa permanent, de a ne implica în activităţi menite să ne deschidă noi orizonturi” a declarat prof. Lidia Andronache, director al CCD Iaşi.