Minerii de la Roşia Montană au descongestionat peste 100 de case din zona sinistrată

deszapezire-lopata.jpg40 de mineri din Sindicatul Viitorul Mineritului din Roşia Montană, membru al Grupului de Susţinere a Proiectului Roşia Montană, au descongestionat, în două sate din localitatea buzoiană Râmnicelu, 108 case acoperite de nămeţi. Potrivit liderului Sindicatului Viitorul Mineritului, Cristian Albu, angajaţii de la Roşia Montana Gold Corporation s-au oferit voluntar pentru aceasta acţiune şi au adus cu ei echipamente de intervenţie, lopeţi, drujbe, dar şi un transport de ajutoare alimentare.

“Ortacii sunt pe drept cuvânt salvatorii noştri, prin nămeţi care ating şapte metri, aceştia au reuşit într-o singură zi să descongestionze 87 de case în satul Râmnicelu şi 31 de case în satul Ştiubeiu. Au rămas şi astăzi, ei vor să elibereze alte 70 de case din satul Ştiubeiu, care sunt înzăpezite de mai bine de o săptămână”, a declarat, miercuri, secretarul comunei Râmnicelu, Nicolae Hoţescu.

Potrivit sursei citate, în localitate, zăpada a depăşit şi şapte metri, dar starea de alertă a permis autorităţilor luarea unor măsuri excepţionale. “50 de subofiţeri de la ISU ne-au ajutat marţi să eliberăm căile de acces la biserică şi dispensar, dar şi să scoatem de sub zăpadă două sate, Colibaşi şi Fotinu, iar astăzi au venit încă 100 de subofiţeri cu care sperăm să eliberăm căile principale de acces din comună”, a mai spus Nicolae Hoţescu.

Cristian Albu, liderul Sindicatului Viitorul Mineritului, a făcut apel către toate sindicatele, miniere şi nu numai, de a se mobiliza şi a veni în ajutorul sinistraţilor din zonele afectate de codul portocaliu de ninsori.