Universitatea Ovidius din Constanţa are un nou rector: profesorul Dănuţ Tiberius Epure

epure_danut.jpgProfesorul universitar doctor Dănuţ Tiberius Epure este noul rector al Universităţii Ovidius din Constanţa, în urma alegerilor desfăşurate în cadrul instituţiei de învăţământ superior de stat la care au participat patru candidaţi.

Potrivit reprezentanţilor Biroului Electoral Central, vineri seară, în urma centralizării a 680 de voturi, Epure a obţinut 58% din sufragiile electoratului, iar contracandidaţii acestuia, profesorii universitari Mihai Gîrţu, Marian Cojoc şi Eden Mamut, au primit 36%, 4% şi, respectiv, 2% din voturi.

În mesajul transmis sâmbătă de noul rector al Universităţii Ovidius, acesta a spus că îl onorează că a devenit reprezentantul instituţiei, ”cu atât mai mult cu cât această funcţie este pentru prima dată ocupată în urma votului universal, direct şi secret”, vot exprimat de întreg corpul profesoral, dar şi de reprezentanţi ai studenţilor. ”Alegerea noului rector reprezintă, astfel, voinţa întregii suflări academice ovidiene, iar eu voi răspunde încrederii cu care am fost învestit, canalizându-mi toată forţa şi puterea de muncă în folosul Universităţii Ovidius din Constanţa”, a precizat prof. univ. dr. Dănuţ Tiberius Epure. În ultimii opt ani, rector al Univeristăţii Ovidius din Constanţa a fost prof. univ. dr. Victor Ciupină. AGERPRES