Traian Băsescu: “Dacă ai un sistem de educaţie performant, vei reuşi să devii competitiv”

basescu_la_tribuna.jpgPreşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că noua Lege a educaţiei creează premisele unui sistem de educaţie performant şi a reiterat faptul că examenul de Bacalaureat de anul trecut a dovedit că reforma din sistem făcută în guvernarea 1997 – 2000 a fost “un eşec major”.

“Aţi mers mai departe şi v-aţi aplecat asupra unei legi fundamentale – Legea educaţiei. Reforma făcută în guvernarea 1997 – 2000 s-a dovedit un eşec major şi aţi văzut-o asta şi la copiii dumneavoastră şi la ce se întâmplă cu nivelul de calificare şi de cunoştinţe al tinerilor absolvenţi de liceu, de facultate, şi aşa mai departe. Vreau să vă spun că Bacalaureatul de anul acesta a fost, de fapt, proba fundamentală a eşecului reformei din perioada 1997 – 2000, iar implementarea prevederilor noii Legi a educaţiei mi se pare fundamentală, pentru ca România să aibă o şansă. Poţi să nu ai ţiţei, poţi să nu ai gaze naturale, dacă ai un sistem de educaţie performant, vei reuşi să devii o ţară competitivă, pentru că vei scoate oameni pregătiţi, iar noua Lege a educaţiei creează premisele pentru acest lucru”, a reiterat şeful statului miercuri, în plenul Parlamentului.

El le-a mulţumit parlamentarilor şi pentru interesul acordat noii Legi a asistenţei sociale. “Noua lege a asistenţei sociale a fost cea care creează premisele ca resursa financiară să se îndrepte către oamenii care au nevoie să fie sprijiniţi şi nu către cei care stau cu Mercedesul ascuns în spatele vilei şi primesc ajutoare sociale. Nu mai puţin important mi s-a părut că aţi avut puterea să mergeţi mai departe şi să abordaţi o serie de legi care au făcut piaţa forţei de muncă să funcţioneze”, a spus Băsescu. AGERPRES