IŞJ va suplimenta numărul de clase pregătitoare la mai multe şcoli din judeţul Botoşani

botezatu_daniel.jpgInspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani ia în calcul suplimentarea numărului de clase pregătitoare la câteva şcoli din municipiul Botoşani, pe fondul numărului mare de cereri de înscriere venite din partea părinţilor, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, inspectorul general adjunct al IŞJ, Daniel Botezatu.

Potrivit acestuia, numărul elevilor înscrişi în clasa zero este, în câteva şcoli, mai mare decât numărul estimat. “Avem situaţii în care s-a depăşit numărul de clase prognozat a se forma. Membrii comisiei vor discuta şi vor adopta măsuri în consecinţă. Probabil că se vor aproba clasele suplimentare, dacă permit condiţiile, însă urmează să se vadă şi cum anume se va proceda cu necesarul de cadre didactice care să predea”, a afirmat Botezatu.

Oficialul IŞJ susţine că, în acelaşi timp, în mai multe unităţi de învăţământ numărul elevilor înscrişi este extrem de scăzut ceea ce ar putea conduce nu doar la desfiinţarea claselor pregătitoare, ci şi a unităţilor şcolare.

Marţi după-amiază s-a finalizat a doua etapă de înscrieri în clasele pregătitoare, iar IŞJ nu dispunea marţi la prânz de situaţia statistică privind înscrierile. AGERPRES