UNSR vrea să discute cu ministrul Educaţiei situaţia de la UMF Tg. Mureş, dar şi cea privind admiterea

poenaru ionut.jpgConducerea Uniunii Naţionale a Studenţilor din România va aborda la întâlnirea de vineri cu ministrul Educaţiei, Cercetării Tineretului şi Sportului teme precum situaţia de la UMF Târgu Mureş, situaţia burselor doctorale, dar şi cea privind admiterea la facultate, a declarat joi liderul UNSR, Ioan Poenaru.

“Unul dintre punctele pe care UNSR doreşte să le abordeze se referă la atitudinea MECTS faţă de schimbările intervenite în structura Universităţii de Medicină Târgu Mureş, precum şi faţă de protestele studenţilor de acolo”, a afirmat Poenaru.

Potrivit acestuia, în cadrul şedinţei care va avea loc vineri la sediul MECTS, UNSR va propune spre dezbatere introducerea în Legea Educaţiei a Statutului Studentului, precum şi situaţia burselor doctorale.

De asemenea, studenţii de la UNSR doresc să fie abordate teme precum modificările legislative referitoare la procesul de admitere a elevilor de liceu în ciclul superior şi strategia MECTS referitoare la examinarea finală a studenţilor din anii terminali în vederea obţinerii diplomei de licenţă.

Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Cătălin Baba, şi liderii celor trei federaţii studenţeşti din România vor semna vineri Codul Drepturilor şi Obligaţiilor Studenţilor. AGERPRES