Asociația Studenților Geografi “Dăruiește un zâmbet” și în acest an

daruieste_zambet.jpgÎn perioada 7-11 Decembrie, Asociația Studenților Geografi a organizat Campania anuală de Crăciun “Dăruiește un Zâmbet”. Fondurile au mers către Spitalul Municipal de Pediatrie Fetești și către Centrul de Plasament “Sf. Gabriel” din Popești Leordeni.

Ca în fiecare an, studenți dornici de a aduce bucurie celor aflați în nevoie, s-au adunat și au realizat produse hand-made pe parcursul a două săptămâni, produse ce s-au vândut la standul de la parterul Facultății de Geografie.

Spre deosebire de anii trecuți, serbarea de anul acesta a fost deschisă tuturor studenților, care împreună cu domnii profesori s-au bucurat de extraordinarul concert susținut de Corala “Semper Juvenes” și de momentul artistic organizat de voluntarii ASG și coordonat de Diana Tătaru.

După strângerea de fonduri, am reușit să transformăm sala de joacă a Spitalului Municipal de Pediatrie din Fetești, într-un loc mult mai plăcut în care copiii internați să uite de grija bolii și să se bucure de atmosfera unui loc în care veselia se simtă la orice pas.

Al doilea moment în care am fost cu adevărat împliniți, a fost chiar în ziua următoare, când încărcați de daruri am ajuns în localitatea Popești Leordeni, la copiii din Centrul de Plasament “Sf. Gabriel”. Cu vârste cuprinse între 4 și 19 ani, aceștia s-au bucurat de fiecare secundă petrecută cu oameni dedicați lor, tineri care proveneau din exteriorul centrului.

Deși cei care au putut beneficia direct de satisfacția oferită de sclipirea din ochii copiilor au fost puțini, aceștia au încercat să surprindă cât mai multe cadre pe care să le transmită “acasă”. Zâmbetele copiilor au devenit astfel, cea mai de preț răsplată primită de voluntari. În final, îndrept mulțumirile întregului colectiv al Asociației Studenților Geografi cadrelor didactice ale Facultății de Geografie, voluntarilor implicați, Coralei “Semper Juvenes” și Dianei Tătaru pentru timpul acordat cauzei și în mod special, oamenilor buni care au făcut ca acest demers să devină realizabil.