Au început lucrările de reabilitare a colegiului ”Constantin Cantacuzino” din Târgovişte

cantacuzino_targoviste.jpgColegiul Naţional ”Constantin Cantacuzino” din Târgovişte va fi reabilitat cu bani europeni, valoarea investiţiei se ridică la 13 milioane de lei, iar contractul a fost semnat, marţi, de primarul municipiului Târgovişte, Gabriel Boriga.

Lucrarea va fi finalizată în 2013, iar din valoarea de 13 milioane de lei, 10 milioane de lei sunt contribuţie nerambursabilă a Uniunii Europene.

”Aş vrea să vă sigur că mă voi asigura personal pentru ca firma care a câştigat şi cu care am semnat ordinul de începere a lucrărilor să se ocupe în mod profesionist şi să respecte toate clauzele contractuale, atât cele tehnice, cât şi cele finaciare şi de timp pentru ca lucrarea să fie realizată corect, la timp şi în bune condiţii şi vă sigur că acest lucru se va întâmpla”, a declarat primarul municipiului Târgovişte, Gabriel Boriga.

La Colegiul Naţional ”Constatin Cantacuzino” se vor reabilita spaţiile existente, iar şcoala va câştiga alte 20 de noi spaţii pentru clase, două laboratoare şi o bibliotecă, prin mansardarea actualelor corpuri şi construirea unuia nou.

De asemenea se vor reface reţelele de utilităţi, şcoala va fi reabilitată termic şi se vor realiza rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi. Din proiect face parte si dotarea cu echipamente didactice, IT şi mobilier a unităţii şcolare. Firma care a câştigat proiectul este SC. Silver Trading SRL, din judeţul Argeş.

Deocamdată se va lucra la construcţia noului corp de clădire urmând ca în vacanţa de vara să înceapă intervenţiile şi în interiorul clădirii actuale astfel încât cursurile elevilor să nu fie perturbate. AGERPRES