Regizorul francez Philippe Rousseau va sustine ateliere de teatru la Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacau

univ vasile alecsandri.jpgCei interesati de teatru vor putea participa in perioada 25 – 27 aprilie la o serie de conferinte si ateliere pe care le va sustine la Facultatea de Litere a Universitatii “Vasile Alecsandri” din Bacau, dramaturgul si regizorul Philippe Rousseau, profesor la Universitatea Bordeaux 3.

Oaspetele francez ii va initia pe participanti in arta de a rosti cuvintul pe scena si de a-l transmite publicului, ca mesaj teatral. Intilnirile vor debuta la ora 14.00, miercuri, 25, si vineri, 27 aprilie, si de la ora 16.00, joi, 26 aprilie.

Acest parteneriat al Universitatii Bacau cu profesorul si regizorul francez continua o serie de evenimente pe care Facultatea de Litere le-a dedicat, in lunile martie si aprilie 2012, teatrului si dialogului francofon, in cadrul celei de-a VII-a editii a Festivalului “Du theatre francophone a l’Europe” sau a conferintei internationale la care a participat si Gisele Pierra, conferentiar doctor la Universitatea Valery Montpellier 3, cu prelegerea si atelierul “De la ora de curs la scena: corpul teatral si cuvintul în limba franceza”. De asemenea, in “Saptamina altfel”, trupa de teatru francofon “De quoi s’agit-il?”, a Facultatii de Litere din Universitatea “Vasile Alecsandri”, a sustinut la Scoala cu clasele I – VIII Asau, spectacolul “La cite sans sommeil”.

“In conditiile unei recesiuni economice de dimensiuni globale, consideram ca intoarcerea la valorile culturale, redescoperirea traditiilor autentice, constituie remedii si forme de revigorare ale societstii actuale care este in cautarea propriei sale identitati. Teatrul este o arta vie, care, prin cooperarea dincolo de frontierele geografice, sociale, lingvistice, religioase si chiar temporale, devine o forma de comunicare autentica, pentru ca permite fiintei umane sa se exprime in integralitatea sa corporala, verbala, afectiva, intelectuala”, a declarat Emilia Munteanu, conf. univ. dr. al Universitatii “Vasile Alecsandri” din Bacau.