Vizita de orientare profesionala a elevilor de la Colegiul Tehnic Carasan Resita la Statia de Epurare si Tratare a Apelor Uzate-Calnic

resita_coltehnic.jpgCu prilejul Zilei Mondiale a Apei, Statia de Epurarea a Apelor Uzate din Resita a gazduit actiunea Ziua Portilor Deschise. Elevii clasei a XI-a de la Colegiul Tehnic Carasan Resita, coordonati de prof. Manu Felicia,Latcu leontina si Munteanu Angela au vizitat cladirile în care funcţionează instalaţiile şi implicit au asistat la procesele tehnologice ale prelucrării apei. Reprezentanţii Societăţii „Aquacaraş” S.A. au realizat runde de vizitare în incinta societăţii în care ne-au invitat să cunoastem etapele procesului tehnologic al producerii apei, de la faza ei brută până la cea finală din pahar.

Cladirile vizitate care fac posibil obiectivul de mai sus sunt statia de epurare cu treapta de tratare biologică, linia de tratare a nămolului, sisteme de automatizare şi monitorizare.

Prin aceasta vizita s-a urmarit îmbunătăţirea calităţii şi a inovaţiei în sistemul de educaţie, a practicilor educaţionale şi de formare profesională pentru a dobândi şi utiliza cunoştinţe, deprinderi şi calificări care să le faciliteze elevilor dezvoltarea personală, să dezvolte abilităţi sociale şi de comunicare, să utilizeze tehnologiile informatice şi de comunicare privind cariera.