Profesorul clujean Emilian Merce îşi lansează volumul “Tranziţia la români” în cadrul reuniunii ASAS

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca organizează lansarea cărții scrise de Prof. Dr. Emilian Merce, “Tranziția la români”, publicată la Editura Academiei Române, lansare ce va avea loc miercuri 16 mai, de la ora 12.00, la Centrul de Cercetare pentru Biodiversitate al USAMV Cluj-Napoca.

Evenimentul are loc în cadrul reuniunii științifice privind “Evaluarea și îmbunătățirea activității filialelor ASAS”, care va începe în aceeași locație de la ora 9.00.

Cartea încearcă să desluşească o parte dintre motivele care au generat şi continuă să întreţină, după cum afirmă autorul, un „somn” prea lung şi prea supărător al neamului, o stare de tranziţie perpetuă a societăţii româneşti, neasumarea istoriei sociale și economice alimentând de-a lungul secolelor un adevărat război româno-român. Ignorând adevăruri fundamentale despre esenţa sistemelor sociale, despre organizarea piramidală a lumii, despre înapoierea economică seculară a României, s-au săvârşit erori strategice fundamentale pentru dezvoltarea armonioasă a ţării, iar Emilian Merce conturează cu luciditate nenumăratele perioade din istorie care reflectă acest lucru.

“Astăzi culegem roadele; nu mai avem economie, nu mai avem şcoală, nu mai avem sistem sanitar, nu mai avem instituţii de ordonare socială sau dacă mai avem ele sunt toate şchioape şi, într-o nesfârşită convalescenţă, într-o subordonare tot mai împovărătoare faţă de cei puternici”, conchide autorul.