Aproape 1.000 de olimpici sunt aşteptaţi să participe la Bacalaureatul special

bacalaureat3.jpgUn număr de 928 de absolvenţi de liceu participanţi la loturile naţionale lărgite ce se pregătesc pentru olimpiadele şi concursurile internaţionale sunt aşteptaţi să participe la sesiunea specială a examenului de Bacalaureat, care va avea loc în perioada 19 mai – 1 iunie, la Bacău.
Candidaţii la sesiunea specială se vor putea înscrie în zilele de 19 şi 20 mai.

Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A va avea loc pe 21 şi 22 mai, evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B în 21 şi 22 mai, cea a competenţelor digitale – proba D în zilele de 23 şi 24 mai.
Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C se va desfăşura pe 24 şi 25 mai, proba scrisă la Limba şi literatura română – pe 28 mai, proba obligatorie a profilului, scris, pe 29 mai, iar proba la alegere a profilului şi specializării, scris, pe 30 mai.

Elevii aparţinând minorităţilor naţionale vor susţine proba scrisă la limba şi literatura maternă pe 31 mai, iar afişarea şi depunerea contestaţiilor, în aceeaşi zi.
Rezolvarea contestaţiilor şi afişarea rezultatelor finale se va face în data de 1 iunie, precizează MECTS. AGERPRES