Galaţi: aproximativ 600 de camere de supraveghere pentru evaluarea naţională şi bacalaureat

camere video.jpgÎn judeţul Galaţi sunt necesare aproximativ 600 de camere de supraveghere în timpul desfăşurării examenului de bacalaureat şi a evaluării naţionale a absolvenţilor de clasa a VIII-a, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi Galaţi, Laura Marin.

Potrivit acesteia, IŞJ Galaţi dispune de aproximativ 300 de camere de supraveghere folosite anul trecut la bacalaureat, urmând ca diferenţa să fie asigurată prin fonduri alocate de Ministerul Educaţiei.

,,Şi la evaluare şi la bacalaureat vor fi camere de supraveghere, noutatea fiind că anul trecut la evaluarea naţională nu au fost folosite astfel de camere. Avem nevoie cam de 600 de camere dintre care cam o jumătate le avem, diferenţa urmând să fie asigurată de minister’, a declarat Laura Marin.

Şeful IŞJ Galaţi a spus că la bacalaureat sunt peste 5.500 de posibili candidaţi din promoţia curentă, la care se pot adăuga peste 2.300 de candidaţi care nu au luat anul trecut examenul de bacalaureat. Perioada de înscriere la bacalaureat este 28-30 mai.
În evaluarea naţională vor intra peste 5.300 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, perioada de înscriere fiind 18-20 iunie. Şi la acest examen se pot înscrie candidaţii din promoţiile anterioare, care nu au dat nici capacitate nici teză cu subiect unic.

,,Evaluarea naţională se va face în 162 de centre de examinare pentru că se desfăşoară în fiecare şcoală, mai puţin în cele din mediul rural, care nu au personalitate juridică şi care au mai puţin de zece elevi înscrişi la clasa a VIII-a’, a afirmat Laura Marin.

Ea a mai afirmat că şi la evaluare şi la bacalaureat se pot înscrie în calitate de monitori sau observatori reprezentanţi ai asociaţiilor de părinţi sau ai organizaţiilor neguvernamentale, care au ca obiect de activitate ceva legat de educaţie.

,,Dorim să avem înscrişi astfel de monitori până pe 1 iunie, când se pot înscrie la comisia judeţeană. Monitorii trebuie să nu aibă rude până la gradul patru în examen nici în Galaţi, nici nicăieri în ţară, iar, dacă solicită să fie la un anumit centru de examen, trebuie să precizeze de ce doresc acest lucru ca să nu fie suspiciuni. Atribuţiile lor sunt stabilite de preşedintele comisiei de examen”, a precizat Marin. AGERPRES