Aproape 90% dintre candidaţii la sesiunea extraordinară a Rezidenţiatului au obţinut punctaj de promovare

rezidentiat.jpgPeste 88,5% dintre candidaţii înscrişi la sesiunea extraordinară a concursului de Rezidenţiat au obţinut punctaj de promovare, precizează Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat transmis presei.

Din cei 420 de tineri absolvenţi ai facultăţilor de medicină şi farmacie înscrişi la concursul organizat de Ministerul Sănătăţii 372 au obţinut punctaj de promovare, dintre aceştia, 76 de tineri medici care au concurat pe cele 98 de locuri.

De asemenea, dintre cei 318 candidaţi pe posturi, 296 au fost admişi.

Punctajul maxim realizat a fost de 823 de puncte, iar cel minim de promovare de 493 puncte.

Datele privind concursul şi listele cu clasificarea candidaţilor pe loc şi pe post sunt postate pe pagina de web www.rezidentiat.info.

La începutul acestui an, Ministerul Sănătăţii a hotărât organizarea unui nou concurs de intrare în Rezidenţiat. Decizia a fost luată după ce un procent semnificativ, de aproximativ 40%, din posturile scoase la concurs în sesiunea din 20 noiembrie 2011 au rămas neocupate. Cele mai multe locuri şi posturi rămase neocupate s-au înregistrat în specialităţile în care se înregistrează un deficit de cadre medicale în sistemul sanitar, precum medicină de urgenţă, neonatologie, ATI, pediatrie. AGERPRES