Conducere nouă la Inspectoratul Şcolar Judeţean Tulcea

damian_dumitru.jpgInspectoratul Şcolar Judeţean Tulcea are, începând de marţi, un nou inspector general, Dumitru Damian, membru al PSD, înlocuindu-l astfel pe Doru Căpriţă, membru al PDL.

“Priorităţile mele imediate pe termen scurt sunt examenele de testare naţională, de bacalaureat, de titularizare şi definitivat. În această funcţie nu voi face poliţie politică, voi urma acelaşi model ca şi în alte ţări, ca şi în ţara noastră – când se schimbă guvernul, fireşte Guvernul va voi să-şi impună echipa sa”, a declarat marţi inspectorul general al ISJ, Dumitru Damian.

În ceea ce priveşte situaţiile în care microbuzele unităţilor de învăţământ sunt utilizate în campania electorală de directorii şcolilor sau de primari, inspectorul general Damian a menţionat că “măsurile vor fi categorice, pentru că în şcoală, pe lângă şcoală nu se face propagandă politică”.

Printr-un ordin de ministru, detaşarea profesorului de matematică Doru Căpriţă în funcţia de conducere a ISJ a încetat luni, 28 mai, fostul inspector general neintenţionând să conteste decizia ministerului de resort, deşi detaşarea sa era valabilă până la data de 31 august 2012.

“Având în vedere că eram detaşat şi că nu am ocupat funcţia prin concurs, este dreptul ministrului Educaţiei să decidă cu privire la valabilitatea detaşării mele în această funcţie. Nu voi contesta decizia. Nu am primit sesizări potrivit cărora microbuzele şcolare ar fi utilizate în campania electorală şi nu este în sarcina ISJ de a depista de ce se folosesc în alte scopuri aceste microbuze”, a afirmat fostul inspector general al ISJ, Doru Căpriţă.
Noul inspector general al ISJ, Dumitru Damian, are 56 de ani, este profesor de muzică, a mai fost inspector general al ISJ Tulcea în perioada aprilie 2009-octombrie 2010 şi este membru al organizaţiei judeţene a PSD din anul 2000.

Doru Căpriţă a fost inspector general al ISL din luna octombrie a anului 2010, este profesor de matematică, consilier judeţean PDL, în cadrul organizaţiei judeţene a partidului fiind secretar executiv. AGERPRES