Grupul Şcolar de Industrie Alimentară Feteşti este partener activ în proiectul Comenius “Challenge your Wits!”

fetesti_gsia.jpgÎn perioada 29 mai – 2 iunie, la Grupul Şcolar de Industrie Alimentară Feteşti s-a organizat întâlnirea cu partenerii din cadrul proiectului Comenius Multilateral “Challenge your Wits!”. Proiectul are ca parteneri, pe lângă România, care este coordonator, ţări ca Ungaria, Turcia, Spania, Portugalia, Lituania şi Polonia.

Proiectul Comenius Multilateral “Challenge your Wits!” are ca scop promovarea spiritului antreprenorial in rândul elevilor de liceu precum incorporarea competentelor antreprenoriale in strategiile de predare si in activităţile şcolare.

Pe 30 mai, la sediul G.S.I.A. Feteşti s-au desfăşurat activităţi în cadrul proiectului la care au participat 35 de cadre didactice şi elevi din toate ţările partenere. Obiectivele întâlnirii au fost reprezentate de: evaluarea activităţilor din primul an de proiect; prezentarea materialelor, rezultatelor după al doilea miting din proiect; stabilirea activităţilor din al doilea an de proiect; să susţină inovaţia în educaţie şi să încurajeze încorporarea competenţelor antreprenoriale în strategiile de predare şi în activităţile extraşcolare; să dezvolte strategii active cu scopul de a promova idei de marketing şi de afaceri; să furnizeze o realitate bazată pe învăţare şi pe bune practici dobândite din cercetare şi studii de caz, atât pentru profesori cât si pentru elevi.

Profesorii au evaluat activităţile din primul an de proiect, au prezentat materialele si rezultatele după a doua întâlnire din proiect, apoi au trecut la stabilirea activităţilor din al doilea an de proiect.

Elevii din ţările partenere alături de elevii gazdă din România au participat la un workshop. Elevii aşezaţi în 5 grupe au realizat logo-urile firmelor de exerciţiu din Spania, Portugalia, Lituania, Ungaria, România. Logo-ul din Turcia a fost postat , fiind sub forma unui afiş. Grupele de elevi au fost mixte şi au realizat împreună pe câte o coală de flip-chart logo-ul unei ţări. În final profesorii din ţările partenere au votat afişul cel mai reuşit.