Liviu Pop: “Unde nu vor fi camere video la Bac, vor răspunde preşedintele de comisie şi directorul de şcoală”

pop_liviu1.jpgMinistrul interimar al Educaţiei Liviu Pop le-a transmis joi inspectorilor generali că, în cazul în care vor exista săli nesupravegheate video la Bacalaureat, vor răspunde atât preşedintele de comisie, cât şi directorii unităţilor şcolare.

“Dacă supravegherea video nu se realizează, răspunde preşedintele de comisie şi directorul. Nu vom face rabat”, a afirmat Pop. El a atras atenţia şi asupra faptului că vor fi drastic sancţionate intenţiile de strângere a banilor pentru protocol. “Să eliminaţi orice posibilitate de a interveni în preajma comisiilor. La final, vom căuta vinovaţii”, a avertizat reprezentantul MECTS.

Totodată, el le-a spus inspectorilor generali, într-o videoconferinţă desfăşurată joi la sediu MECTS, că preşedinţii centrelor de evaluare naţională trebuie să fie mobilizaţi, astfel încât rezultatele la acest examen să fie afişate la timp.

Ministrul Educaţiei a precizat că o analiză asupra desfăşurării examenelor de Bacalaureat şi evaluărilor naţionale se va face “la rece”. “Nu trebuie să căutăm acum capete. Sper să nu avem luni surprize la examenul de Bacalaureat, precum cele de la evaluarea naţională”, a spus Liviu Pop. El şi-a exprimat speranţa ca “marii experţi ai limbii române” să stabilească ce tip de propoziţie este aceea care a creat controverse la evaluarea naţională. AGERPRES