Redeschiderea şcolilor confesionale a fost discutată de BOR şi conducerea ANRP

Redeschiderea de şcoli confesionale în fostele imobile confiscate de regimul comunist care au aparţinut Bisericii Ortodoxe Române a fost una dintre teme discutate la întâlnirea avută de conducerea Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţii cu o delegaţie a BOR.
Potrivit unui comunicat remis miercuri, preşedintele şi vicepreşedintele ANRP, George Băeşu şi Ioan Nasleu, s-au întâlnit marţi cu o delegaţie formată din reprezentanţi ai Cancelariei Sfântului Sinod al BOR.

”Delegaţia Patriarhiei Române a adus în dezbatere necesitatea redeschiderii de şcoli confesionale în fostele imobile confiscate de regimul comunist care au aparţinut Bisericii Ortodoxe Române, respectiv Liceul Dinu Lipatti, Grădiniţa Floreasca, Şcoala Generală ‘Iovan Ducici’, precum şi alte imobile din Bucureşti. Totodată, a fost subliniat faptul că proiectul de lege propus de fostul prim-ministru Mihai Răzvan Ungureanu ar afecta Biserica Ortodoxă Română dacă procesul de retrocedare şi despăgubire s-ar finaliza cu o plafonare a drepturilor la 15%”, se arată în comunicatul citat.

Reprezentanţii Patriarhiei şi-au exprimat dorinţa de a continua buna colaborare pe care au avut-o cu ANRP şi speranţa că noua conducere va veni cu soluţii în vederea rezolvării problemelor care au apărut în cadrul dialogului dintre BOR şi autorităţile locale.
Conducerea ANRP a făcut o prezentare a priorităţilor de pe agenda instituţiei arătând şi care sunt problemele cu care aceasta se confruntă. AGERPRES