Bistriţa-Năsăud: peste 660 de persoane vor să se titularizeze în învăţământ

profesoara.jpgPeste 660 de persoane vor participa anul acesta la examenul de titularizare ce va fi organizat joi la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, numărul posturilor titularizabile fiind însă de cinci ori mai mic.

Potrivit datelor furnizate de către purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, Carmen Roiban, pentru anul şcolar 2012-2013 au fost scoase la concurs 543 de posturi, dintre care 275 în mediul rural şi 268 în mediul urban. Din totalul acestor posturi, 140 sunt pe perioadă nedeterminată, adică pot fi titularizate, iar restul de 403 sunt pe perioada determinată şi vor fi ocupate cu suplinitori.

Anul acesta au fost depuse pentru concursul de ocupare a posturilor vacante sau rezervate din învăţământ 804 dosare, însă 48 de cadre didactice nu s-au mai prezentat la procesul de validare, iar restul celor cărora nu li s-au validat dosarele sunt absolvenţii din acest an, care trebuia să aducă până marţi adeverinţă de la facultate în legătură cu studiile absolvite cu licenţă.
Printre candidaţii de la titularizare se numără şi 76 de profesori care sunt deja titulari, dar îşi doresc schimbarea locului de muncă.

Concursul de titularizare se va desfăşura în 28 de centre de examinare, rezultatele urmând să fie făcute publice în data de 7 august. AGERPRES