10% dintre profesorii bistriţeni s-au retras din concursul de titularizare după ce au văzut subiectele

Aproximativ 10% dintre profesorii şi absolvenţii care au susţinut joi examenul de titularizare în judeţul Bistriţa-Năsăud s-au retras din concurs după ce au văzut subiectele, nefiind înregistrată astfel nicio eliminare din examen pentru tentativă de copiere.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, Carmen Roiban, la examenul de titularizare s-au prezentat 587 de persoane, dintre care 59 s-au retras după ce au văzut subiectele. Au existat de asemenea 72 de profesori care au absentat de la acest concurs, deşi aveau fişe de înscriere validate. În total, la nivelul judeţului, au fost depuse 804 dosare pentru titularizare, însă dintre acestea au primit drept de participare doar 718.

În Bistriţa-Năsăud au fost constituite 28 de centre de concurs. Pentru anul şcolar 2012-2013 au fost scoase la concurs 543 de posturi – 275 în mediul rural şi 268 în mediul urban, iar din total 140 de posturi sunt pe perioadă nedeterminată şi 403 pe perioadă determinată. AGERPRES