În Vrancea a început evaluarea directorilor de şcoli

profesori cancelarie.jpgPrimii 27 de directori ai unităţilor de învăţământ din judeţ s-au prezentat luni la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean pentru evaluarea activităţii manageriale.

Cei aproximativ 120 de directori de şcoli gimnaziale, grădiniţe, licee, şcoli postliceale, cluburi sportive şi palate ale copiilor din Vrancea sunt aşteptaţi pentru a-şi prezenta rapoartele de activitate până vineri, 10 august.
“După prima zi am constatat că unii din directori şi-au dat un punctaj mai mic decât cel totalizat de inspectorul teritorial”, a declarat inspectorul Radu Emil.

Directorii au la dispoziţie cel mult 15 minute pentru a-şi prezenta raportul de activitate, acesta incluzând rezultatele obţinute în anul şcolar precedent, dacă au asigurat combustibilul necesar, în ce stadiu este igienizarea unităţilor de învăţământ pe care le conduc şi nu în ultimul rând dacă au personal calificat pe posturi.

Anul trecut, toţi directorii unităţilor de învăţământ au primit calificativul “Foarte bine”. În cazul în care un director primeşte calificativul “nesatisfăcător”, postul este vacantat. Vreme de doi ani, directorul respectiv nu mai are dreptul să participe la concursul pentru ocuparea unor funcţii de conducere, respectiv director sau director adjunct. AGERPRES