Conducerea ISJ Gorj dă asigurări că majoritatea unităţilor şcolare sunt pregătite pentru iarnă

Majoritatea unităţilor de învăţământ din judeţul Gorj sunt pregătite pentru sezonul rece, atât în privinţa aprovizionării cu combustibil, cât şi a funcţionării surselor de încălzire cu care sunt dotate, a declarat joi, în cadrul Colegiului Prefectural, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Ion Işfan.

Potrivit acestuia, la nivel judeţean, doar patru unităţi şcolare au probleme în a asigura căldură elevilor, în acest sens conducerea ISJ alocând deja bani pentru dotarea cu cazane pe combustibil solid, deoarece instalaţiile actuale nu dau randament.

“Probleme sunt doar în patru unităţi de învăţământ, unde ne gândim să îi ajutăm pe colegii din şcolile respective prin dotarea cu cazane pe combustibil solid, cărbune şi lemne. E vorba despre şcoala din Pocruia, şcoala din Muşeteşti şi de două şcoli primare din Bolboşi şi Cruşeţ. Din economiile făcute la finanţarea de bază deja am încercat şi am reuşit să alocăm sume de bani cu care cei de acolo să îşi cumpere cazanele de care au nevoie pentru că s-a constatat că instalaţiile pe care le au acum montate nu dau randament. Este căldură în toate unităţile de învăţământ, dar ne dorim ca toate şcolile să aibă cele mai bune condiţii pentru elevi. Pentru celelalte şcoli au fost alocate sume cuprinse între 30.000 şi 50.000 lei”, a spus Ion Işfan.

El a mai menţionat că şi în ceea ce priveşte pregătirea microbuzelor şcolare pentru iarnă nu sunt probleme, fiecare primar din judeţ având grijă ca autovehiculele să aibă cauciuri de iarnă. Totodată, acesta a menţionat că, deşi nu în toate localităţile există un şofer pentru microbuzele şcolare, transportul elevilor este asigurat de autorităţile locale.

“Majoritatea microbuzelor sunt la comunităţile locale, dar din informaţiile pe care le am fiecare primar s-a îngrijit ca aceste microbuze să aibă cauciuri de iarnă, antigel şi ce mai e nevoie, astfel încât să circule conform legii. Conform adresei venite de la Ministerul Dezvoltării în Gorj ar trebui să mai ajungă 18 microbuze. (…) Şoferi pentru microbuze nu sunt în toate localităţile şi ne vom întâlni cu directorii şcolilor şi cu cei ai primăriilor ca să stabilim un orar de comun acord pe care toată lumea să îl respecte”, a mai spus Ion Işfan. AGERPRES