În județul Sibiu există 15 unităţi de învăţământ unde nimeni nu vrea să fie director

În judeţul Sibiu există 12 şcoli, două licee şi un centru şcolar pentru educaţie inclusivă unde nimeni nu vrea să fie director, potrivit datelor comunicate de către Livia Creţulescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ).

“La nivelul judeţului Sibiu sunt unităţi de învăţământ care nu au avut niciun candidat pentru funcţia de director/director adjunct. Şcolile sunt următoarele: Şcoala Gimnazială “S.L.Roth” Moşna, Merghindeal, Tilişca, Ludoş, Apoldu de Jos, Arpasu de Jos, Porumbacu de Jos, Loamneş, Ighişu Nou, Brădeni, Miercurea Sibiului, “H.Oberth” Mediaş, Centrul Şcolar pentru Educaţie Inclusivă Dumbrăveni, Liceu Teoretic Dumbrăveni, Liceul Tehnologic Dumbrăveni”, se arată în comunicatul ISJ Sibiu.

Dacă în oraşul Dumbrăveni, aflat în nordul judeţului Sibiu, niciun candidat nu s-a înscris la concursul de directori pentru cele două licee şi centrul şcolar pentru educaţie inclusivă, există candidaţi care s-au înscris pentru a concura la mai multe şcoli, a mai precizat reprezentanta IŞJ Sibiu. Deocamdată, IŞJ Sibiu nu a putut spune clar câţi profesori au concurat pentru mai multe unităţi de învăţământ din judeţ.

În judeţul Sibiu, 188 de candidaţi s-au înscris pentru 199 de posturi, potrivit IŞJ. După prima probă, cea scrisă, au fost admişi 167 de candidaţi, fiind în curs de evaluare alţi opt. “În intervalul 17 octombrie – 17 noiembrie 2016 se vor desfăşura celelalte două probe ale concursului, respectiv: analiza CV-ului şi un interviu în faţa comisiei de concurs. Prin intermediul ultimei probe se apreciază scrisoarea de intenţie şi se evaluează calitatea ofertei manageriale şi a unui plan operaţional pentru o perioadă de un an, conform criteriilor şi punctajelor din metodologie”, a anunţat IŞJ Sibiu, printr-un comunicat de presă. AGERPRES