Bistriţa-Năsăud: o jumătate din posturile libere în învăţământ au rămas neocupate

clasa-scoala.jpgAproape jumătate din posturile libere în învăţământul bistriţean vor trebui ocupate cu suplinitori necalificaţi sau pensionari, deoarece acestea nu au fost dorite de către cei care au obţinut note peste 5,00 la examenul de titularizare din acest an.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, Carmen Roiban, a precizat că în urma sesiunii de joi de ocupare a posturilor cu suplinitori calificaţi, care au obţinut note mai mari de 5,00 la titularizare, au fost ocupate 204 catedre, la care se adaugă cele 81 ocupate cu titulari în sesiunea de luni.

La nivelul judeţului, însă, au fost scoase la concurs 543 de posturi, dintre care 140 pe durată nedeterminată şi 403 pe durată determinată, dintre care la final au rămas neocupate un număr de 258, ceea ce reprezintă 47,51% din total.

Pentru anul şcolar 2012-2013, în judeţul Bistriţa-Năsăud au fost scoase la concurs 275 de catedre didactice în mediul rural şi 268 în mediul urban. Procentul de promovare la examenul de titularizare a fost de 50,37%. AGERPRES