Prefectul de Botoşani este nemulţumit de cum arată şcolile din judeţ

constantinescu_adrian.jpgPrefectul judeţului Botoşani, Adrian Constantinescu, şi-a manifestat, marţi, nemulţumirea faţă de stadiul de pregătire a unităţilor de învăţământ înainte de începerea anului şcolar. El a vizitat, marţi, alături de şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, Mihaela Huncă, şcolile din mai multe localităţi din judeţ, constatând numeroase deficienţe în amenajarea spaţiilor de învăţământ.

“În comuna Gorbăneşti sunt săli de clasă fără clanţe şi yale la uşi, lambriuri desprinse de pe pereţi, gresie şi faianţă spartă şi ciobită, acestea putând pune în pericol siguranţa copiilor. Lucrările de pregătire se desfăşoară superficial, iar cauza ar putea fi fondurile insuficiente alocate de primărie pentru aceste activităţi”, a afirmat Constantinescu.

În comuna Truşeşti, prefectul a constatat că pentru cei peste 600 de elevi există amenajate doar două toalete. De asemenea, în comuna Albeşti, reprezentantul Guvernului în teritoriu a descoperit că şcoala aflată în reconstrucţie nu va fi finalizată până la începutul anului şcolar. “Într-o comună în care sunt peste 1.000 de copii ar fi trebuit să primeze condiţiile oferite de şcoli şi mai puţin confortul funcţionarilor din primărie. Nu cred că-i încălzeşte cu ceva pe cei mici faptul că primăria comunei are un sediu de nota 10”, a adăugat Adrian Constantinescu. AGERPRES