Deschiderea noului an şcolar, în atenţia Prefecturii Bucureşti

scoala.jpgPrefectul Capitalei, Georgeta Gavrilă, a convocat pentru joi şedinţa Colegiului prefectural, tema principală a întâlnirii fiind pregătirile pentru deschiderea noului an şcolar 2012-2013.

Printre subiectele ce vor fi discutate se află analiza stadiului de realizare a măsurilor privind deschiderea în bune condiţii a anului şcolar în învăţământul preuniversitar de stat – situaţia avizelor sanitare, a lucrărilor de reparaţii/igienizări, asigurarea securităţii elevilor şi cadrelor didactice, precum şi asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor.

Pe ordinea de zi se mai află prezentarea activităţii desfăşurate de către Direcţia Regională în Construcţii Bucureşti Ilfov asupra modului în care autorităţile administraţiei publice locale aplică prevederile legale în domeniul amenajării teritoriului şi urbanismului, cât şi măsurile luate în vederea diminuării fenomenului de indisciplină în autorizarea şi executarea construcţiilor.
Potrivit Prefecturii Bucureşti, se va discuta şi despre starea actuală a monumentelor istorice din Capitală, dar şi despre măsurile dispuse pentru protejarea acestora de către Direcţia pentru Cultură şi Patrimoniul Cultural Naţional a Municipiului Bucureşti şi Direcţia de Cultură, Învăţământ, Turism din cadrul Primăriei Generale. AGERPRES