Prefectul de Botoşani cere directorilor de şcoli să nu pretindă bani de la elevi

constantinescu_adrian.jpgPrefectul judeţului Botoşani, Adrian Constantinescu, a cerut, marţi, tuturor directorilor de unităţi de învăţământ să nu impună elevilor şi părinţilor să plătească fondul şcolii sau să suporte costurile de amenajare a spaţiilor de învăţământ. El a declarat, într-o şedinţă organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean, că directorii de şcoli şi licee trebuie să evite să solicite bani de la părinţi.

“Nu solicitaţi părinţilor fonduri pentru amenajarea spaţiilor şi lucrări de renovare, sub nicio formă. Unde s-au făcut deja asemenea cheltuieli cu banii părinţilor, aveţi grijă să le repartizaţi aceleaşi spaţii, pentru a nu da prilej de nemulţumiri şi conflicte”, a afirmat prefectul.
Adrian Constantinescu a recomandat, de asemenea, cadrelor didactice să nu impună elevilor să cumpere manuale auxiliare, culegeri sau caiete speciale, mai ales dacă sunt autori ai acestora.

“Ştiu că este o practică în şcoli ca unele cadre didactice să-şi promoveze ele însele sau prin intermediul altor profesori propriile auxiliare ori unele comandate la diferite edituri. Vreau să vă atrag atenţia că vânzarea acestora în şcoli este nelegală”, a mai declarat reprezentantul Guvernului.

Totodată, prefectul a atras atenţia directorilor de şcoli să evite organizarea de concursuri sau spectacole contracost, fără ca elevilor să li se ofere chitanţe în schimbul unor taxe de participare. AGERPRES