A început a treia sesiune de admitere la facultăţile Universităţii de Petrol şi Gaze Ploieşti

univ_petrol_ploiesti.jpgCea de-a treia sesiune de admitere în anul universitar 2012-2013 la facultăţile Universităţii de Petrol şi Gaze (UPG) Ploieşti a început miercuri şi se va încheia vineri, în urma primelor două sesiuni peste 400 dintre cele aproximativ 2.400 de locuri scoase la concurs rămânând neocupate.
Rectorul UPG Ploieşti, Mihai Coloja, a declarat, miercuri, că cele 410 locuri libere (doar unul la buget) sunt la patru dintre cele cinci facultăţi, la cea de Ingineria Petrolului şi Gazelor locurile fiind ocupate integral după prima sesiune.

Astfel, la Facultatea de Inginerie Mecanică şi Electrică sunt disponibile 41 de locuri, la Tehnologia Petrolului şi Petrochimie sunt 27 de locuri libere, la Facultatea de Ştiinţe Economice mai sunt neocupate 107 locuri, iar la cea de Litere şi Ştiinţe sunt disponibile 235 de locuri.
La UPG Ploieşti au fost scoase la concurs anul acesta la cele cinci facultăţi aproape 2.400 de locuri, respectiv 1.488 cu taxă, 856 la buget şi alte 55 destinate minorităţilor.

Admiterea se face pe baza mediei de la bacalaureat, iar departajarea în funcţie de media obţinută la examenul de bacalaureat la Limba şi literatura română.

Taxa de înscriere este de 100 de lei pentru toate domeniile şi formele de învăţământ din cadrul universităţii, iar pentru înscrierea la două sau mai multe domenii taxa scade la 80 de lei pe domeniu.

De asemenea, taxa de studii la Universitatea de Petrol şi Gaze din Ploieşti s-a mărit cu 700 de lei, astfel încât candidaţii admişi pe locurile cu taxă în anul universitar 2012-2013 vor plăti anual 2.900 de lei, sumă care va putea fi achitată în patru rate egale. AGERPRES