Secretarul general NATO a devenit Doctor Honoris Causa al Universitatii Bucuresti

jaap de hoop scheffer.jpgSecretarul general NATO, Jaap de Hoop Scheffer, a primit, pe 24 aprilie, titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii Bucuresti, titlul fiindu-i conferit de Senatul acestei institutii de invatamant superior pentru contributia sa la dezvoltarea stiintei dreptului, pentru pastrarea “valorilor spirituale ale umanitatii intr-un mediu sigur” si pentru cresterea prestigiului stiintei dreptului aplicat.

“Scheffer a fost si este unul din acei juristi care, fara a activa la bara, in fotoliul de rechizitoriu sau de decizie judecatoreasca ori la catedra, a ales sa impuna forta dreptului din postura de om politic, sarcina de care s-a achitat cu maxima responsabilitate”, se arata in textul laudatio.

Potrivit reprezentantilor Universitatii Bucuresti, secretarul general NATO a avut in plus fata de multi contemporani privilegiul si priceperea de a participa in modul cel mai activ cu putinta la transformarea vechii lumi separate prin multiplele bariere ideologice si social-politice intr-o lume de convergenta spirituala. “În cursul indelungatei sale cariere politice, Scheffer a participat efectiv la modificarea cadrului legislativ european si a contribuit la edificarea noii Europe. Activitatea sa se reflecta si in dezvoltarea stiintelor juridice romanesti, parte a noii ordini juridice europene”, se mai arata in laudatio.

“Cand am studiat dreptul, nu ma asteptam sa primesc un titlu de Doctor Honoris Causa. E o onoare speciala pentru mine si va multumesc pentru aceasta”, a spus secretarul general NATO. El a amintit de prima sa vizita in Romania. În discursul sau a mai vorbit despre largirea NATO si despre faptul ca granitele acestui pact nu se vor opri unde se afla in prezent.