Ministrul Educaţiei susţine că pe diplome trebuie să fie trecut numele universităţii şi nu cel al MECTS

andronescu_ecaterina.jpgMinistrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat luni, după festivitatea de deschidere a noului an universitar la UPB, că intenţionează ca pe diplomele de absolvire să fie trecute numele universităţilor ale căror cursuri au fost finalizate şi nu antetul şi numele MECTS, cum s-a întâmplat până în prezent.

În opinia ministrului, fiecare universitate trebuie să îşi asume ceea ce este scris pe diplomă şi nu să fie trecute toate sub “umbrela” ministerului Educaţiei. “Mi se pare corect ca fiecare universitate să îşi asume certificarea diplomelor propriilor studenţi”, a spus ministrul.

Andronescu a mai afirmat că ar putea fi necesară o nouă evaluare a universităţilor.

“S-ar putea să fim nevoiţi să facem o nouă clasificare şi o nouă ierarhizare a programelor de studii întrucât până acum nu am găsit niciun document care sa ateste această clasificare. Ar fi fost necesară o Hotărâre de Guvern care să fie trimisă universităţilor, iar ele să trimită documentele la minister. Există două procese intentate – una de către Asociaţia Universităţilor Particulare şi una de o universitate din Suceava. Noi nu putem să apărem în proces pentru că nu ştim criteriile pe baza cărora au fost clasificate universităţile”, a mai afirmat Ecaterina Andronescu. AGERPRES