Rectorul Leonard Azamfirei dă asigurări că problemele de la UMF Târgu Mureş încep să se rezolve

azamfirei_leonard.jpgRectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, a declarat luni că problemele din această instituţie de învăţământ superior încep să se rezolve şi că participarea atât a profesorilor şi studenţilor români, cât şi a celor maghiari la deschiderea anului universitar este un semnal pozitiv care vine din ambele părţi.

“Vom începe cursurile cu mai bine de 4.800 de studenţi, dintre care aproape 900 sunt studenţi în anul I, sunt boboci. Începem cu gânduri bune, pentru că se pare că problemele din universitate încep să se rezolve. Dovadă este şi deschiderea pe care o facem acum unitar, aşa încât cred că este un an în care bobocii se numără frumos şi numărul lor este o bucurie pentru fiecare dintre noi (…) Faptul că suntem împreună la deschiderea anului universitar cred că este un semnal pozitiv care vine din ambele părţi”, a spus rectorul UMF Târgu Mureş.

Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei a afirmat că, per total, UMF Târgu Mureş a mers cu aceeaşi cifră de şcolarizare ca şi anul trecut, inclusiv la linia în limba engleză, unde în anul I există circa 50 de studenţi străini. “Avem aproape 50 de studenţi străini în anul I şi pentru fiecare an avem de asemenea 45-50 de studenţi. Vin aici pentru că sunt nişte condiţii de învăţământ cu totul deosebite, comparativ cu alte centre şi pentru că avem un corp profesoral care îşi face datoria, ştie meserie şi ştie cum să predea. Per total, am mers cu acelaşi număr de şcolarizare ca şi în anul anterior”, a precizat rectorul UMF Târgu Mureş.

La deschiderea oficială a noului an universitar la UMF Târgu Mureş, care a avut loc la Palatul Culturii, au participat şi reprezentanţii secţiei maghiare, spre deosebire de anul trecut, când cele două secţii au organizat separat festivităţile. La manifestare au mai participat prefectul judeţului, Alexandru Petru Frătean, şi preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre. AGERPRES