Deschiderea anului universitar a transformat Universitatea “Danubius” într-o catedrală spirituală şi culturală pentru două judeţe

pusca_andy2.jpg“Pentru prima oară la debutul unui an universitar în poziţia de rector, sunt recunoscător pentru încrederea ce mi-o arătaţi şi gândindu-mă la tot efortul depus pentru ca Universitatea Danubius să devină ce este astăzi”. Acestea au fost cuvintele de debut adresate de către conf. univ. dr. Andy Puşcă, Rectorul Universităţii “Danubius” din Galaţi cu ocazia festivităţii de deschidere a noului an universitar.

Studenţi, părinţi, profesori – cu toţii au fost prezenţi la prima zi de şcoală care deschizătoare a celui de-al 20-lea an universitar la Danubius. Nu puteau lipsi de la un asemenea eveniment invitaţii speciali: Înalt Preasfinţia Sa dr. Casian Crăciun, Emanoil Cătălin Bocăneanu – Prefect al Judeţului Galaţi, Eugen Zaharia – Director al Administraţiei Pieţelor Agroalimentare Galaţi şi Cristian Gîscă – Şeful Poliţiei Locale Galaţi. Pentru momentul sărbătorit cea mai importantă calitate a invitaţilor, cu excepţia Înalt Preasfinţiei Sale, este cea de absolvent al Universităţii “Danubius”.

“Am parcurs drumul spre excelenţă urmându-ne consecvent misiunea, viziunea şi valorile. Am decis să formăm specialişti în ştiinţele socio-umane şi nu ne-am abătut de la ţelul nostru, ci l-am diversificat şi l-am adâncit în acest domeniu. Mai mult, felul în care absolvenţii noştri şi-au găsit locul în comunitatea locală sau pe plan naţional a constituit principalul nostru reper că ceea ce facem e bine, dar şi indiciul pentru îmbunătăţiri”, a afirmat rectorul Andy Puşcă în cuvântul său de deschidere.

Despre criză şi despre cum a afectat aceasta Universitatea “Danubius”, Rectorul Andy Puşcă a susţinut că numărul total al studenţilor gălăţeni a scăzut de la începutul crizei. “Acesta este primul an când tendinţa e din nou crescătoare, dar încă avem mult de recuperat. Solidari, am redus taxele pentru studenţii cu situaţie socială defavorizată, pentru cei veniţi din mediul rural, pentru cazuri punctuale dificile; pe de altă parte am sprijinit studenţii sârguincioşi, oferind reducerea taxei pentru anul I bacalaureaţilor peste 9,30 şi burse de merit între 25 şi 100% din taxa de studii studenţilor cu medii între 9,25 şi 10 pe linie. Ne-am coborât la propriu către satisfacerea nevoilor comunităţii făcând marketing profesional organizând caravane în şcoli, dar şi zile ale porţilor deschise, organizând sesiuni de pregătire gratuite pentru examenele de bacalaureat”, a afirmat rectorul Universităţii “Danubius”.

Şi Înalt Prea Sfinţitul Dr. Casian Crăciun a transmis tinerilor studenţi un mesaj anticriză: “Să fim studenţi români şi creştini şi vom avea şi viitor, vom depăşi criza!”

Emoţionantele momente oficiale au fost urmate de un scurt program artistic şi de o strângere de fonduri pentru Fundaţia “Inimă de Copil”.

danubius_deschidere1.jpg