Militarii le vor prezenta elevilor de la Colegiul Coşbuc echipamente folosite în teatrele de operaţii

Ministerul Apărării Naţionale le va prezenta joi elevilor de la Colegiul naţional bilingv “George Coşbuc” din Capitală echipamente militare folosite în teatrele de operaţii din Afganistan, în cadrul proiectului “Ziua Armatei României în şcoli”.

“În curtea colegiului va fi instalat un cort militar în care vor fi prezentate echipamente – armament uşor de infanterie, vestă antiglonţ, cască şi ochelari de protecţie, binoclu, busolă etc. – de către militari ai Batalionului 2 Infanterie Călugăreni”, informează un comunicat al MApN remis miercuri AGERPRES.

Militarii români care au fost în teatrele de operaţii din Afganistan le vor prezenta liceenilor şi tipurile de misiuni executate.

De asemenea, elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, le vor fi vor prezentate de către reprezentanţi ai birourilor de informare-recrutare, însoţiţi de elevi şi studenţi militari, oferte educaţionale şi avantajele alegerii carierei militare.
Potrivit sursei citate, pentru prima dată, Ministerul Apărării Naţionale organizează evenimentul

“Ziua Armatei României în şcoli”, în perioada 17-25 octombrie. Acest proiect cuprinde licee din Bucureşti (câte unul în fiecare sector) şi din ţară, în care o echipă formată din reprezentanţi ai birourilor de informare-recrutare, istorici sau veterani de război şi militari participanţi la misiuni în teatrele de operaţii vor prezenta importanţa Zilei Armatei României, tipurile de misiuni executate de militari şi oferta educaţională în instituţiile de învăţământ militar. AGERPRES