UAV Arad susţine crearea sistemului naţional de informare şi documentare

uav_sediu_mare.jpgUniversitatea “Aurel Vlaicu” din Arad – în calitate de membru fondator al Asociaţiei Universităţilor, Institutelor de Cercetare-Dezvoltare şi Bibliotecilor Centrale Universitare din România “ANELIS PLUS” – va participa la o competiţie în cadrul Programului “Capacităţi”, program sprijinit oficial de Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică.

Prof univ dr Lizica Mihuţ, preşedinte al UAV Arad, a precizat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că scopul “ANELIS PLUS” este cel al reprezentării intereselor de informare şi documentare a membrilor săi, promovând cunoaşterea şi susţinând implementarea politicilor educaţionale şi de cercetare prin achiziţia de resurse electronice de informare ştiinţifică destinate învăţământului şi cercetării, pentru a răspunde nevoilor crescânde de informare şi documentare ale utilizatorilor din România.

“În calitate de membru al Asociaţiei, UAV Arad a susţinut constant toate acţiunile întreprinse de ‘ANELIS PLUS’, în vederea creării sistemului naţional de informare şi documentare. Toate demersurile UAV Arad sunt o dovadă clară a importanţei pe care universitatea o acordă documentării ştiinţifice ca element esenţial în asigurarea unor condiţii normale pentru organizarea şi desfăşurarea activităţii de cercetare ştiinţifică”, a susţinut prof univ dr Lizica Mihuţ.

Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS) şi-a exprimat oficial sprijinirea acestui demers al Asociaţiei, prin deschiderea, la 22 noiembrie, a unei competiţii în cadrul Programului CAPACITĂŢI, competiţie care se va concretiza într-un proiect ce se va derula în perioada 2013 – 2015 şi care are ca obiectiv dezvoltarea capacităţii naţionale de cercetare şi integrare a sistemului de Cercetare, Dezvoltare, Inovare din România în mediul ştiinţific internaţional, prin asigurarea accesului entităţilor de cercetare româneşti la resurse electronice de informare şi documentare.

“Bugetul proiectului se constituie din contribuţia ANCS, în valoare de maxim 120 milioane de lei, şi cofinanţarea din partea Asociaţiei care trebuie să contribuie cu o sumă suplimentară, în cuantum de cel puţin 20% din valoarea totală a proiectului”, a mai precizat prof univ dr Lizica Mihuţ.

Din evaluările efectuate contribuţia UAV Arad va fi de circa 35.000 Euro anual, pe toată perioada de derularea proiectului. “Prin participarea UAV Arad la ‘ANELIS PLUS’, ca membru fondator, se doreşte susţinerea şi promovarea cercetării ştiinţifice prin investiţii din fonduri proprii în resursele electronice de informare şi documentare”, a adăugat prof univ dr Lizica Mihuţ. AGERPRES