Liga Studenţilor Români din Străinătate anunţă începerea înscrierilor la Colocviul CAESAR

Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) şi Asociaţia Jeunes Moldaves au anunţat joi lansarea înscrierilor pentru Colocviul CAESAR Participarea României la Integrarea Europeană a Republicii Moldova, eveniment care va avea loc în data de 28 iunie la Bucureşti.

Potrivit unui comunicat de presă al LSRS remis joi, scopul colocviului este acela de a identifica soluţii practice prin care România ar putea contribui la integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană prin intermediul mediului diplomatic, încurajând discuţii deschise pe teme de securitate, economice, culturale şi sociale.

Principalele teme vor fi cele legate de securitate şi cooperare în probleme de politică externă (inclusiv problema Transnistreană şi de securitate energetică), subiecte de politică fiscală şi monetară, precum şi aspecte ce ţin de asigurarea libertăţii de exprimare, de educaţie şi dezvoltarea societăţii civile.
“Acest eveniment îşi propune să aducă la aceeaşi masă tineri experţi din România şi Republica Moldova în domenii de cooperare regională, relaţii internaţionale, cooperare pentru dezvoltare şi afaceri europene, atât din cele două ţări, cât şi din străinătate, împreună cu experţi consacraţi în aceste sectoare şi reprezentanţi ai sferei publice şi private din România”, se susţine în comunicatul LSRS.
Colocviul oferă tinerilor interesaţi de acest subiect şi experţilor în domeniu oportunitatea de a purta discuţii constructive ce pot duce la implicarea practică în integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

Evenimentul va include dezbateri, prezentări şi propuneri în cadrul unor grupuri de expertiză şi va avea drept rezultat o serie de recomandări practice şi implementabile. Raportul final va cuprinde principalele direcţii şi principii de dezvoltare ale Republicii Moldova şi rolul pe care România îl poate avea în integrarea sa în Uniunea Europeană.

Tinerii interesaţi să participe la colocviu se pot înscrie până la data de 20 iunie prin completarea formularului disponibil la: http://goo.gl/as3paG şi prin transmiterea unui CV la tudor.oprea@caesar-romania.eu. De asemenea, cei care cunosc tineri cu experienţă relevantă în domeniu sunt rugaţi să îi recomande prin formularul de recomandare disponibil la adresa http://goo.gl/XIgrKQ. AGERPRES