Simularea la matematică pentru examenele naţionale are loc vineri

examen.jpgSimularea la matematică pentru examenele naţionale – bacalaureat şi evaluarea naţională – pentru elevii bucureşteni va fi susţinută vineri. Potrivit IŞMB, în 22 aprilie se va aplica în toate unităţile de învăţământ preuniversitar de stat şi particulare din reţeaua şcolară a Capitalei simularea probei de informatică.

Simularea la evaluarea naţională are o durată de două ore, iar cea pentru bacalaureat de trei ore. La simulările probelor la limba şi literatura română şi matematică pentru examenul de bacalaureat participă şi aproximativ 300 de absolvenţii de liceu din serii anterioare.
Scopul simulărilor la examenele naţionale este acela de a avea o diagnoză pe care să se bazeze desfăşurarea şi organizarea activităţilor de pregătire a acestor examene pe parcursul semestrului al doilea. Probele vor fi supravegheate cu camere video.

Prezenţa în Bucureşti la simularea evaluării naţionale la limba şi literatura română a fost miercuri de 95,33% şi de 85,21% la bacalaureat, potrivit unei centralizări a IŞMB.

La simularea examenului de bacalaureat au participat 15.144 de elevi (învăţământ de zi, seral şi frecvenţă redusă), înregistrându-se o prezenţă de 85,21% din totalul elevilor (96,05% – învăţământ de zi, 32,42% – seral, 18,31% – frecvenţă redusă). La simularea examenului de evaluare naţională au participat 12.038 de elevi (învăţământ de zi şi frecvenţă redusă), prezenţa reprezentând 95,24% din totalul elevilor (98,01% – învăţământ de zi, 20,75% – frecvenţă redusă). AGERPRES