SEMNAL EDITORIAL: “Instruirea interactivă”

instruirea_interactiva.jpgEditura Polirom a publicat volumul “Instruirea interactivă”, scris de Muşata-Dacia Bocos.
Primul titlu care apare în cel mai recent proiect editorial Polirom – colecţia “Ghidul profesorului” – are 472 de pagini şi poate fi achiziţionat la preţul de 40 de lei.

Practicile educative moderne pun din ce în ce mai mult accent pe activizare, considerată premisa unei instruiri şi formări eficiente. Volumul oferă repere teoretice şi aplicative uşor de preluat, de adaptat şi de utilizat în practicile participative, prezentând elemente operaţionale de pedagogie activă şi interactivă, designuri curriculare activizante, comentarii şi sugestii didactice.

Informaţiile de ultimă oră, ilustrate cu numeroase exemple practice concepute de colaboratori care predau la toate nivelurile de învăţământ, vin in sprijinul studenţilor, formatorilor, teoreticienilor din domeniul ştiinţelor educaţiei şi cadrelor didactice care urmăresc realizarea unei instruiri interactive eficiente.

Din cuprins menţionăm capitolele: Instruirea pedagogică – o provocare actuală; Caracterizarea generală a pedagogiei interactive; Profilul practicilor didactice activizante; Mecanisme de conexiune inversă; Mecanismul de feedforward; Metode de dezvoltare a spiritului activ; Reflecţia personală; Învăţarea bazată pe experiment; Învăţarea cooperativă; Învăţarea bazată pe jocuri didactice; Învăţarea electronică; Metode şi tehnici de dezvoltare a spiritului critic.