Profesori români şi turci participă la un program pentru formarea de competenţe de lucru cu elevii în domeniul artistic

Un număr de 80 de cadre didactice din România şi Turcia participă la proiectul european Comenius Regio “Art & Culture-School Event” derulat de către Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, care are ca scop formarea de competenţe de lucru cu elevii în domeniul artistic, a declarat, joi, inspectorul pentru programe europene Cristina Mateiciuc.

“Obiectivul general al proiectului îl reprezintă formarea cadrelor didactice din cele două regiuni partenere, Turcia şi România, în vederea dobândirii abilităţilor necesare pentru a aborda patrimoniul cultural combinat şi integrat cu educaţia artistică, prin metode informale şi non-formale. Proiectul reprezintă o oportunitate pentru dezvoltarea personală şi profesională a cadrelor didactice în toate domeniile curriculare ale şcolii. De asemenea, proiectul va conduce la experienţe de învăţare noi, noi practici de predare concepute pentru a motiva elevii şi a încuraja implicarea lor, de a facilita dezvoltarea de noi competenţe şi abordări referitoare la managementul de evenimente educaţionale”, a explicat Cristina Mateiciuc.

În cadrul proiectului, IŞMB a organizat joi seminarul “Educaţia cultural artistică prin metode nonformale şi informale”, urmând ca vineri să se desfăşoare atelierele “Activităţile non-formale în sprijinul educaţiei cultural-artistice a elevilor”, pe domenii de activitate. AGERPRES