Directorii de şcoli au fost convocaţi la sediul Inspectoratului Şcolar Dâmboviţa, după incidentul cu elevul înjunghiat la Târgovişte

tutuianu adrian.jpgDirectorii de şcoli din judeţul Dâmboviţa au fost convocaţi, marţi, la Inspectoratul Şcolar Judeţean pentru a discuta împreună cu conducerea inspectoratului şi reprezentanţi ai Poliţiei luarea unor măsuri în şcoli, după incidentul de la Târgovişte în care un elev a fost înjunghiat mortal în apropierea liceului unde învăţa.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a declarat că la întâlnire participă şi reprezentanţi ai CJ. ”Aş face câteva aprecieri. Prima: incidentul nu s-a produs în şcoală. Am văzut diverse luări de poziţii, cât de vinovată e şcoala. S-a produs în afara şcolii, dar vreau să ştiţi că am convenit, am avut o discuţie cu inspectorul şcolar general, astăzi (marţi – n.r.) toţi directorii de şcoli din judeţ sunt chemaţi la Inspectoratul Şcolar. Sunt invitaţi şi reprezentanţi de la Poliţie, de la Centrul Judeţean de Resurse Educaţionale din subordinea CJ, psihologi pentru a dispune măsuri de asigurare a ordinii în şcoli în condiţii mai bune”, a precizat Ţuţuianu.

O altă apreciere a acestuia se referă la modul în care a acţionat Poliţia. ”În al doilea rând am văzut luări de poziţie că Poliţia ar fi de vină că s-a produs incidentul. Este neadevărat. Poliţia a intervenit rapid, în sensul că erau în stradă, nu erau în altă parte, de aceea au şi transportat rapid copilul la spital. Într-o oră au identificat autorul faptei şi l-au şi reţinut. Nu putea să facă Poliţia mai mult în situaţia dată”, a mai spus preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.
Pe de altă parte, Consiliul Judeţean Dâmboviţa va efectua o anchetă socială în cursul zilei de marţi la familia elevului înjunghiat şi, în funcţie de rezultatul acesteia, se va acorda un sprijin material. ”E o situaţie tragică. Din perspectiva mea, de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, am să trimit astăzi (marţi – n.r.) la Dragodana să se verifice situaţia financiară a familiei, să dăm un ajutor prin CJ. Am înţeles că în familie este un copil care este bolnav, are o boală gravă ce necesită cheltuieli foarte mari”, a adăugat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu. ”Pe de altă parte, vom sprijini măsurile de asigurare a ordinii în şcoli”, a adăugat preşedintele CJ Dâmboviţa.

Ţuţuianu spune că a primit o informare de la Poliţie în legătură cu incidentul. ”Conflictul a fost spontan. Se pare că elevul care a murit s-a ciocnit în gangul respectiv cu celălalt tânăr, s-ar fi înjurat şi scuipat unul pe altul şi cel de la Răzvad, autorul faptei, a scos cuţitul şi i-a tăiat practic carotida. Nu mai putea fi salvat copilul. E o situaţie tragică”, a precizat Ţuţuianu. AGERPRES