Mai puţin de jumătate din şcolile din judeţul Dolj au săli de sport

În judeţul Dolj există 131 de săli de sport în unităţile de învăţământ, ceea ce înseamnă că mai puţin de jumătate din şcolile gimnaziale şi licee deţin săli pentru orele de sport. Potrivit datelor furnizate Agerpres de către inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, Georgică Bercea-Florea, la nivelul judeţului există 193 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică, la fiecare unitate fiind arondate mai multe structuri.

“În judeţul Dolj avem 131 de săli de sport în şcoli, din care 88 în şcolile gimnaziale, 56 în mediul rural şi 32 în mediul urban, şi 43 de săli în licee, opt în mediul rural şi 35 în mediul urban. Numărul acestor săli de sport este insuficient, pentru că în judeţ avem 193 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică”, a spus inspectorul general al IŞJ Dolj.

În legătură cu proiectul Ministerului Educaţie de a introduce mai multe ore de sport de şcoli, Bercea-Florea a spus că va avea un punct de vedere vizavi de acest proiect după ce va intra în vigoare. În prezent, conducerea IŞJ Dolj centralizează datele privind situaţia statistică a sălilor de sport, a bazelor sportive amenajate în aer liber care aparţin unităţilor de învăţământ din judeţ, a tipului acestora şi a gradului de uzură. AGERPRES