Rectorul universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu spune că mulţi studenţi se pierd pentru că au ales greşit facultatea

bondrea_ioan1.jpgRectorul Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu, profesorul universitar Ioan Bondrea, a declarat, luni, printr-un comunicat de presă, că mulţi studenţi ”se pierd” deoarece realizează că au ales greşit facultatea. ”Mulţi studenţi se pierd pe parcurs, deoarece realizează că au ales greşit facultatea. Noi vrem să-i atragem către educaţie, să-i atragem în universitate, să ia contact cu meseriile pe care le vor practica”, a declarat prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea.

Acesta şi-a propus să-i ajute pe elevii de liceu, să îşi aleagă facultatea potrivită, prin organizarea de vizite în universitate, dar şi de sfaturi pentru a se orienta în profesie.

“Unul dintre proiectele asupra căruia Consiliul îşi va îndrepta atenţia este Universitatea Elevilor, proiect ce vizează schimbarea atitudinii elevilor faţă de pregătirea lor pentru viaţa profesională şi alegerea carierei potrivite. În vederea atingerii acestui obiectiv, pe lângă workshop-uri şi vizite în universitate, elevii vor beneficia de orientare profesională, vizite în companii, întâlniri cu personalităţi de succes şi o şcoala de vară programată pentru sfârşitul lunii iulie”, se mai arată în comunicat.
Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu este cea mai mare şi singura de stat din judeţ şi atrage anual mii de studenţi din mai multe judeţe din România, îndeosebi din sudul ţării. AGERPRES