Începe cel mai important târg de carieră pentru studenţii de la Universitatea Tehnică din Iaşi

jobshop2013.jpgUn număr de 18 companii vor participa la JobShop, cel mai important târg de carieră pentru studenţii de la Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iaşi.

Conf.univ.dr.ing. Irina Lungu, prorector Relaţii Internaţionale şi Imagine Universitară, a declarat, joi, că studenţii de la Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIAŞI) au oportunitatea să se întâlnească cu 18 angajatori din domeniul tehnic şi IT cu prilejul celei de-a XVIII-a ediţii a Evenimentului Naţional de Carieră JobShop. Acesta se va desfăşura în perioada 5-11 aprilie şi este organizat de BEST Iaşi în colaborare cu TUIAŞI.

Pe parcursul celor şase zile de eveniment se vor desfăşura 12 activităţi, iar studenţii vor putea să îşi depună CV-uri pentru locuri de muncă, locuri de practică sau burse la firme ca Delphi, Autoliv, Embarcadero, Expert Network, E-ON Romania, Continental sau Levi.

Târgul va debuta cu activitatea “Cariere de succes”, care va avea loc vineri, la Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată a TUIAŞI. La eveniment vor lua parte reprezentanţi ai companiilor Continental, Delphi, Energy Quote JHA, Embarcadero, Levi 9 şi Remar Paşcani, care vor vorbi despre parcursul lor în carieră şi vor răspunde la întrebările studenţilor participanţi.

În zilele de 6 şi 9 aprilie vor avea loc mai multe activităţi dedicate pregătirii personale a studenţilor, printre care se vor număra un workshop de scris CV-uri, 21 de idei despre carieră, dar şi prezentări sau vizite la companii. De asemenea, duminică, 7 aprilie, începând cu ora 14,00, va avea loc o prezentare a programului de mobilităţi Erasmus a TUIAŞI în Amfiteatrul ‘Dragomir Hurmuzescu’ de la Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată. Cu acest prilej, studenţii Erasmus incoming de la Universitatea Tehnică vor face o prezentare a ţării din care provin.

Cea mai importantă manifestare va fi “Ziua de Standuri” ce va avea loc pe 10 aprilie, la Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului a TUIAŞI. În această zi companiile participante îşi vor prezenta ofertele de job-uri sau internship-uri, iar studenţii vor avea oportunitatea de a interacţiona faţă în faţă cu angajatorii. Tot în aceeaşi zi, va avea loc BACo (BEST Academics and Companies Forum), o masă rotundă la care BEST Iaşi va reuni reprezentanţi ai companiilor, studenţilor şi ai TUIAŞI. AGERPRES