Studenţi în energetică din nouă centre universitare, familiarizaţi cu cercetarea, în simpozion la Stâna de Vale

Peste 90 de studenţi, din nouă centre universitare din ţară, au participat, cu lucrări ştiinţifice din domenii energetice la simpozionul studenţesc “Energie-Resurse-Mediu al studenţilor orădeni”, organizat la sfârşitul săptămânii trecute de Facultatea de Inginerie Energetică şi Management Industrial, din Universitatea Oradea, la Baza didactică şi de cercetare “Gaudeamus” din staţiunea Stâna de Vale.

Potrivit unui comunicat remis luni de conf.uiv.dr. Gabriel Bendea, decanul facultăţii, scopul acestei manifestări a fost acela de a stimula studenţii să-şi coreleze cunoştinţele teoretice şi practice din domeniul ingineriei şi al managementului cu abilităţile de cercetare, având ca rezultat o serie de lucrări ştiinţifice care pun în evidenţă eforturile creative şi intelectuale ale acestora.

Cele 62 de lucrări ştiinţifice, grupate în şase secţiuni, precum Informatică aplicată în inginerie, Ingineria şi protecţia mediului, Resurse regenerabile de energie sau altele, au fost apreciate de un juriu format din cadre didactice universitare, ce a acordat celor mai originale şi valoroase lucrări diplome şi premii.

Manifestările ştiinţifice au fost completate de două mese rotunde, în domeniul tehnologiilor neconvenţionale, respectiv în domeniul dezvoltării spiritului antreprenorial în pregătirea universitară.
Decanul facultăţii a precizat că simpozionul a constituit un bun prilej pentru studenţii din diverse centre universitare de a schimba păreri, opinii, cunoştinţe, dar şi de a lega prietenii şi colaborări viitoare. AGERPRES