Inspectoratul Şcolar Covasna va începe plata banilor de navetă pentru elevi

transport scolar.jpgConducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna a declarat, joi, că Ministerul Educaţiei Naţionale a deblocat o parte din banii pentru naveta elevilor, prin urmare în foarte scurt timp va începe efectuarea plăţilor restante.

Potrivit inspectorului şcolar general, Keresztely Irma, Ministerul Educaţiei a alocat în prima tranşă 517.000 de lei judeţului Covasna, reprezentând 22% din suma totală restantă pentru naveta elevilor, iar în zilele următoare se vor disloca şi alte sume. ”Ministerul Educaţiei a deblocat o primă tranşă de 30 de milioane de lei pentru acoperirea cheltuielilor de transport, din care judeţul Covasna a primit deja 517.000 de lei. Aşteptăm şi alte sume în cel mai scurt timp”, a spus şefa Inspectoratului, menţionând că intenţia Ministerului Educaţiei este ca până la începerea vacanţei de vară să achite integral sumele restante.

În judeţul Covasna, 2.240 de liceeni din mediul rural fac zilnic naveta la şcoală, iar ultimele plăţi s-au decontat în luna decembrie anul trecut, pentru lunile octombrie şi parţial noiembrie. Suma restantă pe ultimele şapte luni depăşeşte 2,2 milioane de lei.

În ultimele două săptămâni, elevii covăsneni au organizat mai multe acţiuni de protest la iniţiativa Asociaţiei tinerilor maghiari pentru decontarea abonamentelor de transport. Aceştia au început cu o grevă japoneză la care au luat parte peste 2.000 de elevi de la mai multe licee din Sfântu Gheorghe, Baraolt, Târgu Secuiesc şi Covasna, apoi au organizat flash-mob-uri în faţa şcolilor, iar joi au organizat un marş şi un miting în faţa Inspectoratului Şcolar Judeţean din Sfântu Gheorghe. AGERPRES