Universitatea de Ştiinţe Agricole din Timişoara şi-a adăugat şi numele Regelui Mihai I

usab timisoara.jpgUniversitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului (USAMVB) din Timişoara şi-a schimbat denumirea oficială joi, adăugându-şi şi numele “Regele Mihai I al României”. Modificarea s-a făcut la propunerea rectorului Universităţii, prof. univ. dr. Paul Pârsan, în amintirea faptului că Facultatea de Agronomie din cadrul Politehnicii Timişoara s-a înfiinţat la 1 august 1945 prin Decret Regal.

“Mulţumesc Universităţii de Ştiinţe Agricole a Banatului din Timişoara că a ales un astfel de moment şi să schimbe denumirea instituţiei academice. Este o recunoaştere a rolului istoric pe care Casa Regală a României l-a avut şi asupra învăţământului, dar şi a agriculturii româneşti. Prezenţa mea azi aici este o recunoştinţă pentru Casa Regală, care a contribuit de-a lungul acestor mulţi ani la ceea ce înseamnă crearea specialiştilor în agricultura românească”, a declarat Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, prezent la evenimentul de la Timişoara.

Evenimentul a fost marcat şi de dezvelirea unui bust în bronz al fostului suveran al României, creaţie a sculptorului Dumitru Şerban, care a fost amplasat în incinta USAMVB Timişoara. AGERPRES