Şase şcoli buzoiene sunt cuprinse într-un program UNICEF de reducere a abandonului şcolar

elevi putini.jpgCadrele didactice din şase şcoli din judeţul Buzău au urmat cursuri de formare organizate cu sprijinul UNICEF, menite să ajute la scăderea abandonului în învăţământul gimnazial.

“Este vorba de cadre didactice de la şcolile gimnaziale Cândeşti, Calvini, Cilibia, Smeeni, şcoala gimnazială nr.3 Râmnicu Sărat şi şcoala gimnazială ‘Nicolae Titulescu’ din Buzău, unde s-au promovat activităţi extraşcolare punând accent pe valorizarea copiilor şi a specificului local. Activităţile fac parte din cadrul sistemul Zonelor de Educaţie Prioritară (ZEP), iniţiat de UNICEF, un ansamblu de măsuri întreprinse, în vederea sprijinirii acţiunilor educative în zonele în care condiţiile economice şi sociale constituie obstacole pentru reuşita şcolară a elevilor”, a declarat marţi inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău, Geta Burducea.

La rândul său, expertul ZEP pentru judeţul Buzău, Emilia Stana, a declarat că şi-a propus să vină în sprijinul familiilor în care educaţia nu este prioritară. “Căutăm să le oferim activităţi care să întărească importanţa rolului pe care îl are părintele în educaţia şi viitorul propriului copil. Cu sprijinul departamentului Programe Educaţionale Europene, Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău va aduce mai multe şcoli în proiect, pentru atragerea copiilor la şcoală prin valorizare şi motivare’, a precizat Emilia Stana.

La aceste şcoli cei mai mulţi elevi sunt de etnie romă. AGERPRES