IŞMB a decis demiterea inspectorului şcolar din Inspectoratul sectorului 5

ismb.jpgInspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a decis demiterea inspectorului şcolar din Inspectoratul şcolar al sectorului 5, Iuliana Costeniuc, hotărârea venind ca urmare a suspiciunilor privind implicarea acesteia în cazul de la Liceul ‘Dimitrie Bolintineanu’, anchetat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Potrivit unui comunicat de presă al IŞMB remis miercuri, Iuliana Costeniuc a ocupat funcţia de inspector pentru implementarea descentralizării instituţionale în cadrul Inspectoratului şcolar al sectorului 5.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a decis luni schimbarea întregii comisii de bacalaureat – 5 persoane -, precum şi a celor 32 de profesori supraveghetori de la centrul de examen din Liceul “Dimitrie Bolintineanu” şi eliberarea din funcţii a directorului şi a directorului adjunct ai instituţiei de învăţământ, ca urmare a percheziţiei efectuate de o echipă a Poliţiei.
IŞMB a mai decis eliberarea din funcţia de director al Şcolii Gimnaziale nr. 178 a persoanei care îndeplinea şi rolul de vicepreşedinte al comisiei din centrul de examen “Dimitrie Bolintineanu”.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a anunţat luni printr-un comunicat că, împreună cu Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi Direcţia Generală Anticorupţie, cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii, efectuează percheziţii la un liceu din sectorul 5 din Bucureşti, într-o cauză privind o încercare de fraudare a examenului de bacalaureat desfăşurat în această perioadă.
Percheziţiile au vizat ridicarea unor înscrisuri şi obiecte relevante, fără perturbarea probei desfăşurate în ziua curentă, accesul în sălile de concurs realizându-se ulterior finalizării lucrărilor de către participanţi, precizează sursa citată. AGERPRES