Bistriţa-Năsăud: mai puţini candidaţi decât locuri la concursul pentru directorii de şcoli

sala_curs.jpgDoar 128 de cadre didactice din judeţul Bistriţa-Năsăud s-au arătat interesate să participe la concursul pentru ocuparea unui post de director de şcoală, ce va avea loc în data de 12 octombrie, potrivit datelor publicate pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean. Numărul locurilor disponibile este mai mare decât cel al candidaţilor, fiind vorba de 114 posturi de directori şi de 37 de directori adjuncţi. Candidaţii ar fi trebuit să se înscrie pe site-ul creat de Ministerul Educaţiei până cel târziu în data de 2 octombrie.

Potrivit analizei stării învăţământului în anul şcolar 2015-2016, publicate miercuri pe site-ul ISJ Bistriţa-Năsăud, 15 directori din totalul de 114 nu fac parte din corpul naţional de experţi în management educaţional, la care se adaugă şapte persoane din rândul directorilor adjuncţi.

Calitatea de membru al acestui corp de experţi a fost una dintre condiţiile impuse pentru a se înscrie la concursul de săptămâna viitoare.

Cu toate că în judeţ sunt 419 cadre didactice care îndeplinesc această condiţie, numărul celor interesaţi să ocupe un post de conducere în învăţământ este de trei ori mai mic.
În ceea ce priveşte evoluţia în cariera didactică a celor care conduc în prezent unităţile de învăţământ, trei directori au titlul de doctor, 133 au gradul didactic I, 10 au gradul didactic II, iar doi directori au definitivatul.

Inspectoratul Şcolar a evaluat, în anul şcolar trecut, 14 directori (12 directori şi doi directori adjuncţi), dintre care 12 au obţinut calificativul “foarte bine”, un director a obţinut calificativul “bine”, iar un altul a primit doar calificativul “acceptabil”. AGERPRES