Deputatul Ioan Oltean propune o primă de instalare pentru cei care se angajează în învăţământ

camera_deputatilor.jpgVicepreşedintele PDL, deputatul Ioan Oltean, a depus o iniţiativă legislativă prin care cere acordarea unei prime de instalare pentru cei care se angajează pentru prima dată în sistemul educaţional.

“Am depus săptămâna aceasta o iniţiativă legislativă prin care personalul didactic la angajarea în învăţământ să beneficieze de acea primă de instalare pe care au avut-o cândva, în temeiul Legii 128/1997, care a fost abrogată ulterior prin Legea 284/2010 şi Legea 1/2011. Apreciez că pentru a încuraja tinerii absolvenţi de învăţământ superior de a se înscrie şi de a rămâne în învăţământul românesc nu este lipsită de importanţă o asemenea primă de instalare, care să poată fi acordată oricărui cadru didactic care, pe parcursul a cinci ani de la finalizarea studiilor, se încadrează în învăţământul românesc, fie în mediul rural, fie în mediul urban”, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, Ioan Oltean.

Această primă de instalare ar urma să fie echivalentă cu un salariu de încadrare. “Este regretabil că dascălii noştri sunt atât de prost plătiţi, încât ei sunt de multe ori împinşi la fapte care nu sunt compatibile cu calitatea lor de cadru didactic. Această iniţiatică legislativă vine în spiritul de a consolida pe de o parte această frumoasă profesiune şi poate de a sensibiliza Puterea de a se apleca cu mai multă atenţie asupra activităţii didactice. (…) Eu cred că, atunci când un salariat oarecare, fie că e vorba de un cadru didactic, medic sau orice alt funcţionar, are un salariu care îi asigură o viaţă decentă, ispitele sunt mai puţin tentante, iar rezistenţa noastră la aceste ispite devine mult mai mare”, a mai spus Oltean. AGERPRES