Cristian Adomnitei se arata sceptic in privinta majorarii salariilor profesorilor

adomnitei_cristian_.jpgDeputatul PNL de Iasi Cristian Adomnitei este convins ca intr-o perioada de criza economica nu este bine sa arunci cu banii, motiv pentru care nu crede ca guvernul Boc va reusi sa majoreze salariile profesorilor.

Fostul ministru al Educatiei Cristian Adomnitei sustine ca nu crede ca guvernul Boc va majora salariile profesorilor, intrucat criza economica nu permite acest lucru, motiv pentru care ministrul Ecaterina Adronescu are obligatia de a trece prin parlament pachetul de legi privind reformarea invatamantului.

”Nu cred ca se vor acorda acele majorari salariale de 50 la suta. Au fost niste masuri populiste, menite sa aduca voturi. Suntem in plina criza economica. Chiar daca ar fi bani, ar veni si alte solicitari de majorari salariale din partea altor sectoare. Sunt convins ca cererile succesive duc la devalorizarea cursului si inevitabil la inflatie. Ei au promis, romanii vor vedea cum se comporta si apoi vor judeca”, a precizat Adomnitei.

Politicianul a subliniat ca, in timpul mandatului sau la Ministerul Educatiei, domeniul a fost o primadona a ministerelor, intrucat s-au alocat fonduri considerabile, motiv pentru care ii recomanda actualului titular Ecaterina Andronescu necesitatea aprobarii de catre parlament a pachetului de legi privind reformarea sistemului educational.

”Acum, Ecaterina Andronescu are un pachet de legi si un pact pentru educatie, pe care eu insa nu le-am avut la preluarea mandatului de la Ministerul Educatiei. Avand in vedere majoritatea covarsitoare din parlament, doamna ministru poate sa-l supuna aprobarii parlamentului, mai ales ca scoala romaneasca are nevoie de astfel de masuri, pentru a fi performanta”, a mai spus fostul ministru.